ONDERHOUD

Onderhoud wanden aan de buitenzijde

Óf er een behandeling nodig is, en zo ja, met welk onderhoudsinterval, is afhankelijk van voor welke wandopbouw van de logwoning u gekozen hebt.

Is de logwoning aan de buitenzijde bekleed, dan zijn daarbij als buitenbekleding houtsoorten mogelijk, die eventueel onbehandeld kunnen blijven. Deze delen zullen, bij geen behandeling, op den duur vergrijzen. Een voorbeeld hiervan is Red Cedar. Uiteraard kan een dergelijke houtsoort wel op kleur gemaakt worden, uit esthetisch oogpunt. Qua onderhoud is dat dan niet noodzakelijk.

U kunt ook kiezen voor een buitenbekleding van een gemodificeerde houtsoort , die eventueel op kleur gemaakt is of op kleur te maken is na de bouw. Deze houtsoorten vergen ook minimaal tot geen onderhoud.

Heeft u voor een wandopbouw met een binnenbekleding gekozen (dus met de logs aan de buitenzijde van de woning), dan bieden we een kwalitatief hoogwaardig assortiment beitsen op zowel water- als oliebasis aan. Hierbij zijn dekkende of transparante systemen mogelijk. Afhankelijk van het systeem varieert het onderhoudsinterval. Bij dekkende systemen kan dat tot circa 10 jaar zijn.

Inspiratiekleuren - dekkend

Inspiratiekleuren - transparant

Onderhoud kozijnen

De hardhouten kozijnen zijn reeds dekkend voorgespoten in de grondverf in een afgesproken RAL-kleur naar keuze. Kozijnen kunnen op een later tijdstip voorzien worden van een definitieve laag dekkende verf in de gewenste RAL-kleur, dat hoeft niet direct na de bouw van het blokhuis.

Onderhoud overige (hard)houten delen aan de buitenzijde

Afhankelijk van uw wensen kunnen windveren en boeidelen ook voorgespoten in de grondverf geleverd en gemonteerd worden. Heeft u ervoor gekozen deze onbehandeld te laten monteren, dan adviseren wij windveren en boeidelen ook dekkend te (laten) schilderen, aangezien deze delen altijd in het weer zitten. Valt de keus op wit of crèmewit (bijv. RAL9001 of 9010), dan adviseren wij deze eerst te behandelen met witte grondverf, om zo een zo goed mogelijk dekkend resultaat te krijgen en waardoor de gekozen kleur wit ook het beste tot zijn recht komt.

U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld veranda's, hekwerken, staanders etc. transparant of dekkend te schilderen. Gemodificeerd hout of houtsoorten als bijv. RedCedar behoeven geen onderhoud, maar zullen op den duur dan wel vergrijzen.

Weersomstandigheden, de situering van het blokhuis (wel of niet beschut, evt. zeelucht), de kleur (donkere kleuren absorberen zonlicht) en de grootte van de overstekken zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de frequentie van het onderhoud.

Onderhoud aan de binnenzijde

Om  houten delen aan de binnenzijde van het blokhuis, zoals de massieve binnenwanden, plafonds, balken, plinten etc. goed vet- en vuilvrij te houden, bieden wij een binnenbeits in diverse kleuren aan, zowel dekkend als transparant. 
Uiteraard zijn deze behandelsystemen voor binnen ook op waterbasis, zodat het hout kan blijven ademen en kan blijven zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Graag adviseren wij u hierbij.

LET OP: Alle hier getoonde kleuren geven een impressie en kunnen door beeldscherm(instellingen) anders zijn dan in de praktijk.

Onze leverancier FinnColors

Beitsen van sterke Finse topkwaliteit
FinnColors wordt al bijna 100 jaar gebruikt in de Scandinavische landen, in het bijzonder Finland. Met haar prachtige houten huizen ademt Finland die typisch Scandinavische sfeer: kleurrijk en natuurlijk. Ondanks het vochtige klimaat met neerslag in alle maanden van het jaar en met extreme temperatuurverschillen, weten de Finnen deze karakteristieke uitstraling van hun huizen te behouden.

Het geheim schuilt in de sterke, kwalitatief hoogstaande verf die zij gebruiken. Finland staat er dan ook om bekend dat daar de beste duurzame verf geproduceerd wordt. FinnColors, dat wordt geproduceerd in de prachtige regio Tampere, biedt een breed assortiment aan sterke verfproducten voor binnen en buiten.

Langdurige bescherming
Wat klanten enorm waarderen is de kwaliteit van FinnColors, die zich uit in de langdurige bescherming die het biedt. Zo is hout dat met onze beitsen behandeld is, vaak pas na 10 jaar weer aan een nieuwe schilderbeurt toe.

Aandacht voor mens en milieu
FinnColors staat niet alleen voor topkwaliteit verfproducten, maar ook voor aandacht voor het milieu. Het bedrijf neemt bij haar activiteiten alle mogelijke maatregelen om het milieu zo min mogelijk te belasten. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu. FinnColors verf is ook nog eens geurarm en daarmee prettig om binnenshuis mee te werken.

Kortom, FinnColors is een leverancier die net als wij kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid op de lange termijn.

<<<

VOLG ONS OOK OP:

OPENINGSTIJDEN

We zijn op afspraak geopend tijdens kantooruren. In weekenden en op feestdagen zijn we gesloten. Wegens zomervakantie zijn we gesloten van vrijdag 26 juli t/m vrijdag 16 augustus a.s.

JANSEN BLOKHUIZEN
Warmseweg 6
7075 EP  ETTEN Gld.
T. (0314) 324197
info@jansenblokhuizen.nl