DAK

Dakconstructie

Het dak wordt opgebouwd op een dragende constructie zoals gordingen of sporen. De constructiesterkte wordt gecontroleerd middels een sterkteberekening. Hierna komt het dakbeschot met daarover een waterkering die ervoor zorgt dat eventuele doorslag van water wordt afgevoerd aan de buitenzijde van het dak. Bij een geïsoleerd dak volgen de sporen waartussen de isolatie wordt geplaatst. De dampdoorlatende folie voorkomt condensvorming onder het dak. Tengels, panlatten en de pannen maken het dak compleet.

Dakoverstek

Een belangrijk detail in de houtstapelbouw is het overstek. Een groot overstek werkt als een permanente zonwering en houdt zowel zon als regen zoveel mogelijk van de wanden. Eveneens is op deze manier de aansluiting tussen dak en wand optimaal beschermd.

Dakbedekking

Dakpan
Als dakbedekking adviseren wij u dakpannen en daarmee een degelijke dakconstructie toe te passen. Een zware dakbedekking als dakpannen draagt tevens bij aan een goede zetting van de wanden.

Op de site van de fabrikant Monier vindt u de meest recente informatie over modellen en kleuren van de pannen die we in eerste instantie aanbieden. In het geval van een bijgebouw kunnen we ook dezelfde dakpannen (indien nog verkrijgbaar) als op uw woning leveren.

Voor de modellen en beschikbare kleuren, zie:
- betonpannen: Sneldek Glazuron of Sneldek Natura Novo+;
- keramische pannen: VH-Variabel of OVH 206.

Bij een bijgebouw kunnen we ook dezelfde dakpannen, mits nog verkrijgbaar, als op uw woning leveren. Gebruik van eigen (oude) pannen is in overleg ook mogelijk.

Dakpanplaten zijn ook toe te passen maar heeft niet onze voorkeur.
Dit om verschillende redenenen. Een dakpan van een goed merk gaat vele jaren langer mee dan een dakpanplaat. Een dakpan blijft ook na vele jaren zijn mooie uitstraling houden en een dakpanplaat wordt na enkele jaren dof van kleur. Een dakpan blijft hard en de coating van een dakpanplaat wordt na 15 jaar minder van kwaliteit. De legsnelheid is ongeveer gelijk.

Stalen felsdak
Een stalen felsdak behoort ook tot de mogelijkheden. Dit geeft een strakke uitstraling.

Bitumen
Platte daken laten we door een erkende dakdekker bedekken met hoogwaardige bitumen. Bitumen werd vroeger al gebruikt om schepen waterdicht te maken. Het ontstaat tijdens de productie van ruwe olie waardoor bitumen eigenschappen heeft die zeer geschikt zijn voor dakbedekking: waterdicht, ijzersterk, bestand tegen chemische stoffen en grote kleefkracht op diverse materialen.

Bitumen kan ook de basis zijn voor een sedum- of groendak, waarop begroeiing mogelijk is.

Riet
Riet is net zoals dakpannen een hoogwaardige dakbedekking en heeft een exclusieve uitstraling. Wij werken samen met diverse rietdekkers in Nederland die dit specialisme voor ons uitvoeren.

Hemelwaterafvoer

Standaard offreren wij zinken mastgoten met zinken of kunststoffen regenpijpen. Koperen uitvoeringen of bakgoten zijn echter ook mogelijk.

<<<

VOLG ONS OOK OP:

OPENINGSTIJDEN

We zijn op afspraak geopend tijdens kantooruren. In weekenden en op feestdagen zijn we gesloten. Wegens zomervakantie zijn we gesloten van vrijdag 26 juli t/m vrijdag 16 augustus a.s.

JANSEN BLOKHUIZEN
Warmseweg 6
7075 EP  ETTEN Gld.
T. (0314) 324197
info@jansenblokhuizen.nl